Revochip Contact

Česta pitanja

1. Šta je Chiptunung?

Chiptuning je proces modifikacije softvera u računaru motora (ECU-a), a u cilju bolje optimizacije rada motora, što se pre svega ogleda u povećanju konjskih snaga, i, što je možda značajnije, obrtnog momenta automobila, ekonomičnosti i poboljšanju emisije izduvnih gasova.

2. Kako izgleda proces Chiptuning-a?

Proces obuhvata najpre dijagnostikovanje trenutnog stanja vozila, Dyno testove i očitavanje parametara i snage motora u originalnom stanju. Sledi modifikacija softvera, nakon čega se serijom konačnih Dyno testova i proverom dijagnostičkih parametara ispituje dobijeni rezultat i vrši kontrola da bi se izbegle skupe posledice.

3. Zašto svakom automobilu treba poseban softver?

Ono što se mora naglasiti, ne postoji univerzalni softver koji može da radi i postiže isti efekat u svakom automobilu, jer ni jedan automobil nije u istom stanju, pa ni oni sa fabričke trake. Proizvođačima treba previše vremena i novca da bi individualno razvijali svaki motor. Stoga oni obezbeđuju prostor za modifikaciju. Osnovni alat profesionalne tjunerske kuće je Dyno tester kojim tjuner pre početka bilo kakve modifikacije ispita pravo stanje komponenti motora, a zatim tom stanju prilagodi novi softver.

4. Koliko traje Chiptuning proces?

Proces profesionalno odrađenog Chiptuninga traje u proseku do 4 sata. Treba imati na umu da se svaki automobil individualno prilagođava i često ga je potrebno više puta testirati dok rezultat ne bude savršen. Vraćamo automobile kada parametre motora dovedemo u željeni, odnosno idealan, položaj.

5. Da li je Chiptuning štetan za motor?

Ne, osim ako se uradi neprofesionalno sa lošim alatom i lošim mapama. Revochip Stage 1 remap se radi u sigurnosnim granicama i 100% je pouzdan i garantuje dug životni vek motora.

6. Koje su prednosti Chiptuninga?

Prednosti su mnogobrojne, a izdvajamo:
veće uživanje u vožnji
bezbednije (sigurnije) preticanje
više obrtnog momenta (kada je automobil pod teretom, prikolica...)
manja potrošnja goriva

7. Koji su nedostaci Chiptuninga?

Može zvučati čudno ali nedostaci ne postoje.

8. Kako je softver obezbeđen garancijom?

garantovano povećanje snage ako je motor u dobrom stanju
3 godine garancije na ponovnu modifikaciju softvera ukoliko dođe do update-a
vraćanje softvera na fabričko stanje je besplatno u toku trajanja garancije
garantujemo temeljno dijagnostikovanje vozila i individualno prilagođavanje novih parametara u idealne

9. Koje su posledice za fabričke garancije?

Svaka softverska modifikacija/chiptuning vidljiva je od strane fabrike ma ko Vam šta rekao, ukoliko dođe do online veze sa fabrikom moguć je gubitak garancije, ali:
Remap se u svakom trenutku može poništiti i vratiti na originalan.
Većini proizvođača ne smeta chiptuning ako je profesionalno izveden.

10. Zašto postoje velike razlike u ceni Chiptuninga?

Tjuneri koji rade sa univerzalnim podešavanjima ne mogu postići isti rezultat kao što se postiže finim podešavanjima. Da bi dobili visok rezultat mnogi previše isforsiraju određene parametre kao što je turbo pritisak, što naravno nije dobro za motor.

Ljudi često pitaju kako to da tjuner X ima isto konjskih snaga kao tjuner Y a košta dosta jeftinije. Odgovor je jednostavan, u pitanju je drugačija modifikacija koja daje približno identičan rezultat, ali razlika je u pouzdanosti, voznim osobinama, potrošnji goriva itd. Jeftinije je u ovom slučaju skuplje.

Softver automobila je celina u čiji razvoj fabrike ulazu milione evra, a Vama neko nudi modifikaciju istog za par desetina evra i pri tom ima zaradu.

Osnovni alat profesionalne tuning kuce su Dyno testeri poslednje generacije i najsavremenija kompjuterska oprema vrhunskih proizvođača, a to nije jeftina investicija. Zainteresovani klijent se pre svega mora dobro raspitati za reputaciju i postupak rada tjunerske kuće.

Kontakt

Gde se nalazimo

  • Zrenjaninski put 43p,
  • 11210 Beograd, Srbija

Kontakt

Povežimo se

  • Ponedeljak – subota: 09-18h
  • Nedeljom ne radimo