Dyno-tester, osnovni alat svakog ozbiljnog tjunera!

10.10.2012. |Chiptuning

Pokušavajući da što više približimo svet profesionalnog chiptuninga i optimizacije rada motora nastavljamo sa tekstovima koji Vam mogu pomoći shvatite kako funkicioniše i koji je jedini pravi put ka dobrom remapu. Želeći da u Srbiji postane lider u svojoj oblasti i svetske norme postavi i kod nas Revochip Professional Tuning servis je pre nešto više od godinu dana nabavio dyno-tester poslednje generacije, alatku bez koje se u svetu ne može zamisliti profesionalni chiptuning.

Osnovna namena svakog dyno testera jeste merenje snage vozila ali velika zabluda da je to maksimum ove fantastične sprave. Ono što on omogućava jednom profesionalcu je daleko od izdavanja papira sa brojkama klijentu. Dijagrami snage i obrtnog momenta, onome ko zna da ih protumači, znače isto oniliko koliko i EKG doktoru. Razlika je u tome što je pacijent u ovom slučaju Vaš automobil a srce motor. Svaka nepravilnost u radu, počev od lošeg rada turbine pa preko najsitnijih kvarova uz originalnu dijagnostiku i očitavanje parametara daje jedinu pravu i ispravnu sliku o vozilu pre i posle remapa. Ono što automobil ne pokaže u leru, pri dijagnostikovanju u ekstremnim režimima rada, maksimalnoj brzini i maksimalnom broju obrtaja, veoma se lako uočava testovima na dinojetu i nepravilnim dijagramima sa skokovima, rupama i ostalim nepravilnostima.

U svakodnevnom radu sa klijentima do sada smo imali bezbroj primera da vlasnici i nisu svesni problema koje imaju dok se ne izvrše prvi testovi na vozilu. Tek kada se nedostaci uklone pristupa se optimizaciji motora. Kada se remap odradi ponovni testovi pokazaće kako će komponente agregata izdržati nove parametre i koliko još ima prostora za modifikaciju ili je već dostignut maksimum preko koga nije bezbedno ići. Sve su to činjenice koje Revochip izdvajaju nekoliko stepenica iznad konkurencije i svrstavaju u sam vrh branše u Srbiji i širem regionu.

Na kraju celog procesa klijent dobija i ono što je u samom početku želeo. Dijagrame i dokaz koliko je unapređenje u odnosu na ono početno i što je najbitnije ispravan automobil. Revochip Professional Tuning servis Vam savetuje da radite jedini ispravni remap motora, prilagođen stanju Vašeg vozila dokumentovano i odgovorno. Zapamtite! Ni jedan motor nije isti, ni jedna mapa ne odgovara na više vozila! Ne nasedajte na priče onih koji Vam za male pare nude maglu dostupnu svima putem interneta i jeftinih kineskih kopija profesionalnih alata. Naš savet je da se ophodite se prema motoru Vašeg vozila kao što biste prema Vašem srcu i sopstvenom zdravlju. Idite kod doktora ne kod Google stručnjaka!


Podeli sa prijateljima

Slične vesti

Kontakt

Gde se nalazimo

  • Zrenjaninski put 43p
  • 11210 Beograd, Srbija

Kontakt

Povežimo se

  • Ponedeljak – subota: 09-18h
  • Nedeljom ne radimo