Mazda 5 i Mazda 6 2.0D - Denso sistem - DPF iskljucenje

06.03.2014. |Chiptuning

Diesel Particulate Filter ili kod nas poznatiji kao DPF i FAP filteri, deo su opreme gotovo svih savremenih automobila opremljenih dizel agregatima. Njihova glavna uloga je da uklanjaju cadj iz izduvnih gasova, a vecina se cisti procesom takozvane "regeneracije" pri kojoj se krupne cestice sagorevaju i izbacuju kroz izduvni sistem.

Pored loseg kvaliteta goriva najcesci uzrok zapusenja DPFa su lose dizne ( injektori ) ili kvar na turbo punjacu. Dokazano je takodje da problem sa DPFom cesce imaju vozila koja veci deo exploatacije provedu u gradu. Na zalost svaki filter ima svoj vek trajanja a nepoznavanjem procesa regeneracije, losim gorivom i odrzavanjem vozila, DPF moze trajati i znatno krace od fabricki predvidjenog roka. Automobil tada prelazi u servisni rezim rada i redukuje snagu vozila time sprecavajuci jos vece posledice, koje svakako nastaju ako vozac ignorise problem.

Vlasnici automobila tada pred sobom imaju dva resenja. Zameniti dotrajali DPF novim, cija se cena krece u zavisnosti od modela od 800 do 3000eur i rizikovati da se za par godina susretnu sa istim problemom ili da isti rese trajno, solucijom koju nudi Revochip servis. Uz fizicko uklanjanje filtera kao laksi deo posla, Revochip elektronicari softverski u samom programu racunara vozila iskljucuju sve funkcije DPFa. Kao bonus vlasnik dobija nazad svoje fabricke performanse, smanjenu potrosnju goriva kao i bolji rad automobila.

Vecina nedovoljno edukovanih servisa bavi se blokiranje gresaka "krekovanim internet softverima" u samom racunaru, sto na kraju bude veca steta od koristi. Posle dugotrajnog ispitivanja i testiranja u saradnji sa nekoliko stranih tuning kuca, Revochip je prvi servis u Srbiji koji Vam je ponudio pravilno i uspesno iskljucenje i uklanjanje DPF filtera na Mazdi 5 i 6 2.0D sa kompleksnim Denso racunarom nove generacije. Ceo postupak traje 1 dan i dostupan je iskljucivo u Revochip servisu. Denso je jako specifican i kompleksan Japanski sistem i veoma mali broj servisa u svetu poseduje dovoljno znanja i opreme vezano za Denso sistem.

Revochip je lider u svojoj oblasti u Srbiji i regionu, a potvrda toga su zadovoljni klijenti i brojne reference iza nas. S`toga ne cekajte da problem sa DPFom prouzrokuje dalju stetu na Vasem automobilu, reagujte odmah.

Sve dodatne informacije mozete dobiti na email office@revochip.com ili putem telefona 060/606-7000.


Podeli sa prijateljima

Slične vesti

Kontakt

Gde se nalazimo

  • Zrenjaninski put 43p
  • 11210 Beograd, Srbija

Kontakt

Povežimo se

  • Ponedeljak – subota: 09-18h
  • Nedeljom ne radimo