Revochip VW Golf VI 1.6TDI Stage 2!

12.01.2013. |Chiptuning

Novi izazovi i težnja da se klijentima uvek ponudi nešto novo i drugačije bili su razlozi početka projekta na koji se još uvek niko od evropskih i svetskih tjunera nije odlučio. Stage 2 tuning na modelu VW Golf VI koji pokreće ultrapopularni 1.6 TDI agregat do sada je možda najobimniji projekat koji su sa uspehom zajedno odradili Turbo Servis Užice, autoservis MiS Požega i naravno Revochip professional tuning servis u saradnji sa svojim inostranim partnerima.

Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da je Revochip u sklopu Stage projekta uspešno našao rešenje i za softversko gašenje Diesel Particulate Filtera (DPF) na 1.6 TDI motoru što je bio preduslov za dalje radove. Na scenu nakon toga stupaju stručnjaci Turbo Servisa koji su za ovu priliku razvili specijalan hibridni model turbine i vrhunski kadar automehaničarskog servisa MiS čiji je zadatak bio da obave mehaničarski deo posla.

Intenzivnim testovima na dyno-testeru Revochip tuning servis izvršio je remap motora i rezultati na kraju celog projekta su više nego impresivni. Snaga agregata koji u fabričkoj verziji isporučuje 105 KS (isti motor može se naći i u verzijama sa 75 KS i 90 KS u velikom broju modela VW grupacije) podignuta je na impresivnih 180KS samo zamenom turbine i remapom. Agregat je razlimitiran i sada se bez problema „vrti“ na preko 5000 o/min. Pri razvoju softvera, naravno zbog drastičnog povećanja performansi motora, posebno se vodilo računa da se snaga i obrtni moment rasporede tako da što manje opterete kvačilo vozila i linearno rastu sa obrtajima motora.

Nakon gotovo pet radnih dana prvi Stage 2 VW Golf VI izašao je na drumove Srbije sa 180KS i 336nm obrtnog momenta. Treba istaći da ovaj model sada ima bolje performanse nego znatno skuplji VW Golf VI GTD model. Revochip zahvaljuje klijentu na razumevanju i strpljenju i svojim parnerima Turbo Servisu i autoservisu MiS na odlično odrađenom poslu.

Više informacija o STAGE projektima možete dobiti na telefon 060/606-7000 ili na mailove Revochip servisa office@revochip.com i marketing@revochip.com

 


Podeli sa prijateljima

Slične vesti

Kontakt

Gde se nalazimo

  • Zrenjaninski put 43p
  • 11210 Beograd, Srbija

Kontakt

Povežimo se

  • Ponedeljak – subota: 09-18h
  • Nedeljom ne radimo